Om Illumi

Illumi Terapi drivs av mig, Ida Haväng. Mitt kall är att skapa möjligheter för människor att läka och finna vägen till välbefinnande och lycka. Jag erbjuder enskilda samtal på mottagningen inne i centrala Simrishamn, och även över Zoom, Skype och telefon. I framtiden planerar vi för en mottagning på gården hemma i Rörum med både enskild terapi, gruppterapi och även hästassisterad terapi.

Om Ida
Ida Haväng har en grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning Kognitiv Beteendeterapi från Bergströms Kunskapsföretag. Hon har även läst familjepsykologi och pedagogik på Kristianstads Högskola och Högskolan Väst. Ida började sin akademiska bana med en magisterexamen i Systemvetenskap men har större delen av yrkeslivet varit egenföretagare. Hästarna är henne varmt om hjärtat och under tio år byggde hon upp Stall Haväng, en stor ridanläggning och uppfödning av spanska hästar i Tvååker, Halland. Drömmen om Österlen har dock funnits under många år och 2018 blev det äntligen verklighet. Att lyssna till och hjälpa människor har alltid varit en drivkraft, detta har skapat motivationen till att fortsätta utbilda sig till att få göra detta professionellt. Idag arbetar hon med KBT, Compassionfokuserad terapi och Mindfulness i sina behandlingar.

Om företagsnamnet
Företagsnamnet Illumi kommer från franskans illumination, från latinets illuminare ’lysa upp’, till lumen ’ljus’. Illumination betyder förutom ’färgläggning’ (av medeltida handskrifter) även ’festlig upplysning’ (ofta med färgat ljus). För oss betyder det många saker:

  • att belysa en problematisk situation för att hitta nya lösningar
  • att få någon som befunnit sig i mörker att lysa upp igen
  • att belysa för att skapa reflektion
  • att sätta färg på tillvaron igen
  • att sprida ljus och livsglädje